Op dinsdag 20 februari brachten onze 2de kleuterklassers een bezoekje aan bakkerij Bonnarens.
De heerlijke geur van versgebakken brood lokte ons naar de werkplaats.
Daar maakten we kennis met de wereld van de bakker. We leerden over het maken van deeg, de werking van machines in de bakkerij en het kneden van deeg. Zeer leerzaam om te zien waar ons broodje vandaan komt!
We keken toe hoe het deeg werd gemaakt en gemengd.
Het rijzen gebeurde in de rijskast en bakken in de grote hete oven!
Toen was het onze beurt en werden we aan het werk gezet... We hielpen bij het maken van ronde chocoladebroodjes. Eénmaal de broodjes in de oven zaten... werden we jammer genoeg terug op school verwacht... maar ... eerst nog even voor de juf een broodje kopen in de bakkerswinkel.
Oei... en onze broodjes dan? "Servies tot in de bruutduuze...?" Jawel, onze heerlijke versgebakken chocoladebroodjes werden 's middags tot aan onze klasdeur gebracht!
Dank je wel aan het bakkersteam voor dit leerrijke én lekkere bezoekje!
Vanwege alle smulpapen van 2de kleuterklassen A en B